Kursen ska ge dig en fördjupad förståelse av samhällets reaktion på brottslighet genom det straffrättsliga systemet, brottsoffer och den institutionella behandlingen av brottslingar. Det ingår även att analysera olika typer av våld inom familjen och konsekvenserna för brottsoffer. Du fördjupar dig i vetenskaplig metod för att svara på kriminologiska frågeställningar ska kunna tillämpa det vetenskapliga arbetet med hjälp av empiri och kriminologiska teorier. Undervisningen kommer i huvudsak att ske på svenska, men kan även förekomma på engelska

Vårterminen 2023

room Campus, Sundsvall
  • Start: Vårterminen 2023
  • Studieperiod: Vecka 3 - 22
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Anmälningskod: MIU-M2070

Sista anmälan: 17 oktober 2022

Du kan ändra din ansökan till och med 17 oktober

Se kursplanen

Sammankomster

Campuskursen har ett flertal träffar där studenten förväntas delta och där moment med obligatorisk närvaro kan förekomma. Salstentamen sker vid Campus.

Behörighet

Kriminologi GR (A), minst 22,5 hp

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-09