Pedagogik GR (A), Specialpedagogikens inkluderande roll i pedagogiken utifrån en undervisningskontext, 7,5 hp

Breddkurs. Kursen vänder sig främst till dig som är undervisande lärare i grundskolan och som vill anta utmaningen att föra in specialpedagogikens inkluderande roll i pedagogiken utifrån en undervisningskontext grundad i en samhällssyn där olikheter ses som resurser. Kursen ger dig bland annat konkreta förslag på anpassningar som kan göras inom ramen för din undervisning, i syfte att du ska kunna möta de skiftande behov som finns representerad i elevgruppen. Kursen fokuserar på variationens och relevansstrukturens betydelse för elevers utveckling och lärande. Då kursen är en breddkurs är den inte behörighetsgivande till nästa nivå av kurser i pedagogik.

Vårterminen 2023

room Distans
  • Start: Vårterminen 2023
  • Studieperiod: Vecka 3 - 22
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Anmälningskod: MIU-T2900

Sista anmälan: 17 oktober 2022

Du kan ändra din ansökan till och med 17 oktober

Se kursplanen

Sammankomster

Antal sammankomster på kursen är fem och dessa är helt nätbaserade och sker i form av schemalagda onlineträffar dagtid eller kvällstid.

För deltagande på kursen krävs tillgång till dator med internetuppkoppling.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-18