"Redan under utbildningen får vi möjlighet att jobba nära branschen"

Spara favorit
Wireless sensor systems

Varför valde du att studera datateknik?

Jag valde utbildningen för att jag är intresserad av IT och ville utöka mina kunskaper inom området. Det är inte alltid helt lätt med studierna, men det är enligt mig lite av charmen också.

Hur ser en typisk studievecka ut?

En studievecka innehåller några föreläsningar och laborationer där man får testa de kunskaper man har fått från föreläsningarna. Men det är även en del fri tid som jag använder för att strukturera upp studierna.

Vad tycker du om Mittuniversitetet?

Det är ett universitet som skapar många möjligheter. När det gäller min egen utbildning till exempel ges vi studenter möjlighet att jobba nära företag i branschen, bland annat i vårt examensprojekt som ligger i slutet av det tredje året.

Hur är det att vara student i Sundsvall?

Det är vad man gör det till. Vill man medverka i studentkåren och ha kul med kompisar samtidigt som man studerar finns det alltid möjlighet till det.

Vad gör du om fem år?

Om fem år har jag förhoppningsvis tagit min kandidatexamen i datateknik och möjligtvis även tagit en masterexamen. Och fått ett jobb inom IT. Ett drömjobb för mig är att jobba på ett företag med trevliga kollegor där jag trivs.