Riktigt projekt tillsammans med företag under utbildningen

Spara favorit

Varför valde du att plugga den här utbildningen?

Jag sökte egentligen en annan utbildning men blev lite intresserad av beskrivningen av denna så jag valde det som alternativ. Jag kom inte in på den andra utbildningen och hoppade på informatik-programmet. Jag är så glad för det idag.

Berätta om den långa kursen i praktiskt systemutvecklingsarbete!

Mina arbetsgivare inom flyget var i behov att ett program som tog ut statistik från en tjänst som servar piloter över kortvågsradio med väder, kopplar samtal och reläar meddelanden med mera, så jag valde att göra det.

I kurserna innan så hade vi bland annat lärt oss en del om databaser, programmera i C#, webbutveckling med HTML och CSS mm samt kurser inom projektledning, och implementation. Alla dessa kurser hade jag nytta av eftersom man fick utföra hela projektet från början till slut och utföra alla delar.

Vad tyckte du om kursen?

Att göra ett riktigt projekt till en riktig beställare var väldigt bra för då lär man sig hur man ska kommunicera med kunden för att ta fram det program som kunden vill ha och man anstränger sig nog extra mycket för att kunden ska bli nöjd. I det här projektet så fick jag fördjupade kunskaper inom alla områden samt praktisk erfarenhet och reflektioner som jag kommer att ta med mig i kommande projekt och sen i yrkeslivet.

Mina arbetsgivare blev också mycket nöjda vilket har resulterat i att jag blivit erbjuden tjänster i ett annat dotterbolag till Aviolinx som projektledare och implementerare eller som programmerare efter examen och från flera andra håll har jag fått förfrågningar om att göra hemsidor och annat.

Vad var det bästa med utbildningen?

Det bästa är att den är tvärvetenskaplig vilket gör att man får prova på många olika saker. I början var jag lite rädd för att det skulle vara för svårt, programmering och databaser låter ju supersvårt för någon som aldrig gjort något sådant innan, men det är ju därför man pluggar, för att lära sig.