"Mitt livs bästa val"

Felicia Dalborg läser fjärde terminen på ekonomprogrammet i Östersund. Hon är en aktiv person som älskar att ha mycket att göra och som helst spenderar alldeles för många timmar i stallet med sina hästar om man får tro henne själv.

MI7A0781.jpg

Hur kom det sig att du valt att plugga ekonomprogrammet vid Mittuniversitetet?

Valet av just ekonomprogrammet var inte en självklarhet för mig. Efter gymnasiet hade jag bestämt mig för att flytta för att studera på annan ort. Men att bara packa ihop och flytta var dock inte så enkelt som det verkade först då jag har två hästar att ta hand om. Universitetsstudierna fick därför vänta men längtan efter att få läsa på universitet växte och efter några år efter gymnasiet sökte jag fristående kurser bara för att testa på hur det kändes att plugga på universitet. Sedan upptäckte jag att ämnet företagsekonomi lockade, och skulle kunna ge en god grund inför framtiden. Och här är jag idag.

Beskriv en helt vanlig studiedag.

Studiedagarna på ekonomprogrammet varierar. De dagarna som vi har föreläsning eller seminarium kommer jag oftast till skolan på förmiddagen. Efter schemalagd tid och lunch brukar vi sitta tillsammans och gå igenom dagens föreläsning, arbeta med gruppuppgifter eller träna på övningsuppgifter eller gamla tentor. De dagar vi inte har föreläsning eller seminarium ser alltid olika ut. Antingen träffas jag och mina klasskompisar från morgonen för att plugga tillsammans eller så sitter jag hemma och jobbar självständigt. Det passar mig perfekt att kunna lägga upp mitt eget schema.

När du inte pluggar – vad gör du då?

När jag inte pluggar så jobbar jag lite extra, eller umgås med mina vänner. Jag gillar att vara ute i naturen i såväl skidbacken eller vid någon sjö för att grilla pinnbröd. På helgen brukar vi träffas i stan för att sedan gå ut. Det finns ganska mycket roligt att göra i Östersund. Sedan går det såklart en del timmar i stallet hos mina hästar varje dag. Det är både träning och tävling men kanske mest det vardagliga pysslandet med hästarna, som fyller mycket av min lediga tid.

Hur trivs du i Östersund?

Jag kan inte annat än säga att jag trivs fantastiskt bra i Östersund. Jag ångrar inte alls att jag blev kvar här under min studieperiod. Det är en lagom stor stad som har nära till naturen, fjäll och skog. Gillar man skidåkning har man kommit helt rätt, vi har ju faktiskt till och med en backe på Frösön, fem minuter från stan!

Vart är du om fem år – ditt drömscenario

Hmm... Det är ju jättesvårt att föreställa sig om var jag är om fem år... Jag älskar att läsa på universitet så det är inte omöjligt att jag sitter kvar i skolbänken... Annars så hoppas jag på att jag har hittat ett jobb som utmanar mig varje dag. Ett jobb som jag verkligen trivs med!

Felica Dalborg

"Jag tycker att Mittuniversitetet är ett jättetrevligt universitet med bra lokaler, stort bibliotek och kompetenta lärare och föreläsare. Det är ett bra upplägg på programmet och kurserna och jag är nöjd över att jag blev kvar efter gymnasiet, för att efter några år börja pluggar vid Mittuniversitetet här i Östersund".