Utbildningen var lärorik och rolig, samtidigt som den har gett mig ett helt nytt sätt att se på samhället

Sophie Kolmodin, doktorand i sociologi

Bor i: Östersund
Pluggade: Risk- och krishanteringsprogrammet
Studieort: Östersund
Gör idag: Går forskarutbildningen i sociologi på Mittuniversitetet

 

Varför valde du risk- och krishanteringsprogrammet?

Jag bodde utomlands i flera år och var sugen på att flytta hem till Sverige och börja plugga. Efter timmar på studera.nu så tyckte jag att Risk- och krishanteringsprogrammet var en av de mest intressanta utbildningarna samtidigt som det kändes som att den låg rätt i tiden. Jag gillade även att det var tydligt att man skulle kunna jobba med många olika typer av risk- och krishanteringsfrågor på många olika nivåer efter avslutad utbildning.   

Hur var det att plugga programmet ifråga?

Det var lärorikt och roligt, samtidigt som det har gett mig ett helt nytt sätt att se på samhället.

Vilken betydelse hade praktiktiden för dig?

Praktiken var spännande och gav mig en förståelse för vad jag ville göra (och inte göra) efter utbildningen.

Vad gör du idag?

Sedan ett år tillbaka är jag doktorand i sociologi på Mittuniversitetet och forskar om civilsamhällets roll vid en samhällspåfrestning.

Varför valde du forskarutbildningen?

För det första var det lite ”tur” att det utannonserades en doktorandtjänst som passade i tid till att jag var klar med min magisterutbildning. Men framförallt tyckte jag att det var en bra möjlighet att få fortsätta utvecklas samtidigt som jag skulle få möjlighet att undervisa på bland annat Risk- och krishanteringsprogrammet.

Hur kom det sig att du valde just Mittuniversitetet?

Dels tyckte jag utbildningen lät intressant. Men en stor orsak var även Östersunds närheten till naturen och möjligheten att lätta kunna åka till Åre, Vemdalen eller Bydalen och åka skidor över dagen. 

Vad tyckte du om att plugga vid Mittuniversitetet?

Det absolut bästa var närheten till allt, både staden och naturen, men även kontakten med lärarlag och forskningen som bedrivs här. Dessutom gillade jag att det var ett stort åldersspann på dem som läste här – det gav möjlighet till många roliga och intressanta samtal.

Ditt råd på vägen till den som är på gång att söka utbildning?        

Sök, du kommer inte ångra dig! Programmet ger en otroligt bred bas att fortsätta på oavsett om du vill plugga vidare, jobba med risk- och krishantering, säkerhetsfrågor, organisationsfrågor eller på sikt bli forskare.