Ida Sundberg pluggade på Samhällsvetarprogrammet 2010–2013. Idag arbetar hon som kommunsekreterare på Sundsvalls kommun och har en central roll i beredningen av de ärenden som ska upp för beslut hos politikerna.

Ida Sundberg

Pluggade: Samhällsvetarprogrammet, 2010–2013.

Arbetar idag: Som kommunsekreterare på Sundsvalls kommun.

Var arbetar du och hur länge har du arbetat där?

Jag arbetar sedan augusti 2013 på Sundsvalls kommun som kommunsekreterare. Som kommunsekreterare har jag ett omväxlande arbete med högt tempo. Mina främsta arbetsuppgifter är att föra protokoll på kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och utskottens sammanträden. Dessutom har jag som kommunsekreterare en central roll i beredningen av de ärenden som ska upp för beslut hos politikerna.

Vilken nytta har du av dina studier i arbetslivet?

Jag har nytta av mina studier både teoretiskt och praktiskt. Studierna har gett mig en förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation och en erfarenhet av att arbeta självständigt. Arbetet som kommunsekreterare innefattar också utredning och i den arbetsuppgiften får jag användning av de analytiska kunskaper jag bär med mig från studietiden.

Hur var det att plugga på Samhällsvetarprogrammet?

Både roligt och intressant. Programmet var bra utformat för mig, upplägget innebar mycket självständigt arbete. Eftersom det är ett relativt litet program så får man som student en bra kontakt med föreläsare och kurskamrater vilket både är kul och lärorikt. Jag valde också att göra en utbytestermin och pluggade ett halvår i Kanada, det var jätteroligt och något jag verkligen rekommenderar!

Varför just den utbildningen?

Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och såg det som en chans att få en bredare men samtidigt också en djupare kunskap inom de samhällsvetenskapliga ämnena ekonomi, statsvetenskap och sociologi. Utbildningen ger en också möjligheten att själv välja vilket av ämnena man vill fördjupa sig i.

Vad tyckte du om att studera på Mittuniversitetet?

Jag tyckte det var bra. För mig som är härifrån är det roligt att det finns ett universitet i Sundsvall. Att det inte är så stort spelar ingen roll, här finns allt från ett rikt studentliv till ett jättefint campus.

Hur kom det sig att du valde Mittuniversitetet?

Jag valde mellan ett antal olika universitet men valet föll på Mittuniversitetet delvis på grund av närheten till min familj men också för att jag det jag hört om universitetet bara varit positivt. Jag ångrar inte valet, jag trivdes mycket bra med både utbildningen och universitetet.

Sidan uppdaterades 2022-04-28