Jag vill jobba med frågor som kan förändra världen

Spara favorit

En vän till Karin Karlsson tipsade henne om samhällsvetarprogrammet, en bred linje där möjligheterna är oändliga.

– Jag ville att mitt framtida jobb skulle göra en skillnad. Men jag visste inte vad jag ville läsa specifikt. Kanske något inom juridik? Ekonomi? Psykologi? Politik? Och det här är utbildning med ett brett fokus men som ändå behandlar de ämnen som är relevanta för att jobba med viktiga beslut runt om i världen. Det känns så rätt!

Varför Mittuniversitetet?

Samhällsvetarprogrammet hade en bra uppdelning av ämnena, och utbildningen håller en hög kvalité. Det är ett också ett bra universitet att plugga vid och Mittuniversitetet känns lagom stort. I och med att jag har studerat på annan ort tidigare upplever jag att det finns många fördelar här. När det inte är jättestort blir samhörigheten större till exempel. Det blir mer personligt. Lärarna här är mer mån om studenternas åsikter och vi jobbar mycket i samklang med lärarna. Sen är ju campus jättevackert, med unika byggnader och nära till alla hus.

Vad tycker du om studentlivet och om Sundsvall som studieort?

Kåren i Sundsvall är väldigt aktiv och har en nära relation med studenterna, vilket är jättebra. Som studieort har Sundsvall ett begränsat utbud, då staden är rätt liten. Men det som finns, det levererar!

Framtidsplaner?

Min framtidsdröm är att jobba internationellt med att förändra arbetsvillkoren i utvecklingsländerna. Jag tror till exempel att jag kommer ha stor nytta av statsvetenskapen som lär mig hur olika politiska system ser ut och är uppbyggda. Sociologin känns också som en bra förberedelse, den ger perspektiv på varför samhällen ser ut på olika vis, och hur man ska tänka när man vill förändra.

Ditt råd till de som är på gång med att söka utbildning?

Är du inte bensäker på vad du vill jobba med, är mitt råd att du söker en bred utbildning. Då kan du hitta olika möjligheter under vägen. Och för dig om är säker: Sök! Det värsta som kan hända är att det inte är rätt för dig men då har du i alla fall utvecklats som människa och lärt dig saker på kuppen.