Redan första dagen kände jag att jag hade hamnat rätt

Spara favorit

Var arbetar du nu?

Jag arbetar på Inlandsbanan i Östersund. Det är ett varierande jobb eftersom vår verksamhet är säsongsberoende. Även arbetsuppgifterna skiftar, alltifrån budgetarbete till utformning av annonser, mässor och försäljning av resor. Det passar en gammal säsongare som mig för jag tror att jag skulle ledsna av att göra samma sak hela tiden.

Vilken nytta har du haft av dina studier?

Stor nytta – jag tror inte att jag hade fått min nuvarande tjänst utan dem. Tack vare att utbildningen är så bred är jag dessutom säker på att jag kommer att ha nytta av den även om jag någon gång i framtiden skulle vilja byta bransch.

Hur var det att studera på programmet?

Redan första dagen kände jag att jag hade hamnat rätt. Samtliga jobb jag haft har varit inom besöksnäringen och att lära sig teorin var för mig ett naturligt nästa steg för att kunna arbeta med turism bakom kulisserna. Det var en stor fördel att lärarna arbetade på turismforskningsinstitutet ETOUR vilket gjorde att senaste inom turismforskning var en naturlig del av utbildningen. Jag uppskattade också den nära kontakten med näringsliv och gästföreläsningar av turismforskare från andra universitet världen över.

Vad tyckte du om att studera på Mittuniversitetet?

Det bästa är att det är litet och man får bra kontakt med lärarna. Jag har tidigare studerat vid större universitet och där vet knappt lärarna vad man heter. Närheten till fjällen och fina lokaler är självklart två andra plus.