Bra utbildning och roliga människor gjorde att jag trivdes från dag ett

Spara favorit

Var arbetar du nu och hur länge har du arbetat där?

Jag jobbar med Ångaloppet som grundades 2011. Första året startade 36 lag. Till årets tävling är 330 lag anmälda. Idag arbetar jag halvtid med loppet och driver ett par andra projekt vid sidan om.

Var har du arbetat efter utbildningen?

Jag är initiativtagare till Ångaloppet som jag idag driver. Ångaloppet är Sveriges största Swimrun-lopp. En vacker och fysisk tung tävling som utspelar sig i Nyköpings Skärgård. I lag om två ska deltagarna springa på öar och simma mellan öar där den totala sträckan är 22km.

Vilken nytta har du haft av dina studier i arbetslivet?

När du driver eget måste du vara kreativ och snabbfotad då du ständigt kämpar med små resurser både vad det gäller tid och pengar. Även fast du representerar ett litet bolag måste du även vara affärsmässig och ha insikt i många olika ämnen. Jag tycker att min utbildning har gett mig de redskapen som behövs för att klara det.

Hur var det att plugga programmet ifråga?

Kombinationen av en bra utbildning och roliga människor gjorde att jag trivdes från dag ett.

Varför just den utbildningen?

Jag hade gjort ett antal skidsäsonger och insåg att jag det roligast jag visste var människor och upplevelser och ville därför jobba med det. Jag tyckte att tur-programmet innehöll de kurser jag efterfrågade. Närheten till naturen och Åre såg jag som en bonus. 

Varför valde du Mittuniversitetet?

Utbildningen och läget. Jag har aldrig ångrat att jag pluggade på MIUN i Östersund.

Ditt råd till den som ska välja utbildning?

Om du inte behövde tänka på pengar, vad skulle du då vilja göra med din tid? Vad tycker du är roligt? När du vet svaret så vet du vad du ska plugga.