Jag har världens bästa jobb!

Spara favorit

Varför valde du att plugga Idrottsvetenskap?

Efter många års resande och arbete inom hästbranschen ville jag utveckla mig och prova på något nytt. Rörelse har alltid varit ett intresse i mitt liv och efter lite letande hittade jag Mittuniversitetets Idrottsvetenskapliga program. Kurserna tilltalade mig och det kändes spännande att lära mig mer om grunderna i träning och hälsa.

Hur var det att plugga Idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet?

Det blev tre väldigt roliga och innehållsrika år som lyfte mig till ett helt nytt plan både teoretiskt och praktiskt inom träningsvärlden. Med engagerade lärare fanns det alltid någon att vända sig till med frågor och funderingar. Jag tycker att utbildningen höll en hög kvalitet och det var en bra blandning mellan teoretiska och praktiska moment. Vi elever hade också mycket blandade bakgrunder som skapade många bra infallsvinklar och synsätt på hälsa och träning.

Vad gör du idag?

Idag driver jag företaget Norrskenshälsan i Fränsta. Jag arbetar med att öka livskvaliteten hos människor med hjälp av kost, träning och coachning. Det finns allt från gruppträningar och enskilda pt-pass till grupper som gör kompletta livsstilsförändringar över en period på 10 månader. Utbildningen gav mig en god grund att stå på för att hjälpa andra men även ett intresse att alltid sträva framåt och lära mig mer. Jag försöker följa forskningen för att kunna hjälpa mina klienter på allra bästa sätt. Utöver detta föreläser jag och anordnar bland annat inspirationsdagar. Jag utbildade mig även till diplomerad massör under studietiden som ett komplement och för att få ännu större förståelse för kroppen.

Har du något råd till de som ska välja utbildning?

Om du brinner för träning och hälsa är det en fantastisk utbildning att gå! Det krävs målmedvetenhet och vilja för att skapa sig ett arbete inom branschen men allt är möjligt! Väldigt få trodde att ett friskvårdsföretag skulle fungera på en liten ort på landsbygden men med hårt arbete och strävan efter att alltid fortsätta framåt har gjort att jag nu har världens bästa jobb där jag varje dag kan se människor utvecklas och må bättre! Det är få förunnat i sina yrken!

Vad gjorde du under praktiken?

Jag praktiserade på MKC i Fränsta där jag gjorde ett arbete om den psykosociala arbetsmiljön och hälsa och på räddningstjänsten som fystränare åt deltidsbrandmän.