Jag stärkte mig själv som ledare

Anna Gustafsson, curlingtränare och egenföretagare

Kommer från: Härnösand.
Pluggade: Idrottsvetenskapligt program 2012-2015 (samt magisterprogram inom Idrottsvetenskap vid Mittuniversitet 2015-2017)
Studieort: Östersund

Varför valde du att plugga Idrottsvetenskap?

Jag har alltid velat jobba med människor och varit intresserad av människokroppen och träning. Hösten 2011 gjorde jag fystester på Vintersportcentrum där studenter från IVP var testledare och där de även berättade om programmet och jag tyckte det lät superintressant och något för mig och mina intressen!

Hur var det att plugga Idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet?

Jag tycker det är en stor fördel att det är ett rätt litet universitet. Det blev en bra sammanhållning mellan studenter/lärare och mellan de olika årskurserna - framförallt genom det gemensamma gymmet som programmet har tillgång till. Närheten till Vintersportcentrum var också en stor tillgång för att få inspiration och knyta kontakter i idrottslivet. 

Vad gör du idag?

Idag har jag ett eget företag där jag jobbar med personlig träning och massage, samt jobbar på ett curlinggymnasium i Östersund som huvudtränare, och pluggar även sista året på magisterutbildningen inom prestationsutveckling mot elitidrott. 

Vad har du för nytta av din utbildning i ditt arbete?

Alla praktiska moment där vi lärt oss om kroppens vinklar, teknik vid träning, och även de teoretiska momenten gällande vad som händer i kroppen och knoppen när man tränar. I och med de praktiska momenten stärkte jag mig själv som ledare och vågar ta plats när det gäller att hjälpa folk och känner mig trygg i den rollen. 

Har du något råd till de som ska välja utbildning?

Vill du jobba nära med människor och är intresserad av träning och rörelse så är denna utbildning något för dig!

Vad gjorde du under praktiken?

Första praktiken gjorde jag hos SISU och Västernorrlands idrottsförbund. Mycket intressant att lära sig om föreningslära och se allt arbete de gör.
Andra praktiken gjorde jag tillsammans med en klasskompis ett eget projekt där vi höll i friskvårdsveckor för olika företag, där vi erbjöd föreläsningar, PT-träningar med tester före/efter och gruppträningar. Superkul, utvecklande och uppskattat av deltagarna!