Idag jobbar jag som målvaktstränare för ÖFK

Spara favorit
Linus Eriksson, målvaktstränare för ÖFK på Emirates inför match i Europa League mot Arsenal 2018

Varför valde du att plugga Idrottsvetenskap?

Jag valde att studera Idrottsvetenskap i Östersund på grund av urvalet av kurser. Ett stort urval av både praktiska och teoritiska kurser, samt möjligheten till två praktikomgångar var övervägande för mig.

Hur var det att plugga Idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet?

Det var en väldigt trevlig tid och jag fick flera goda vänner. Eftersom universitetet är lite mindre kommer man väldigt tätt inpå både lärare och elever. En annan fördel var tillgången till studentgym och labb att träna i tillsammans med klasskamrater och kunna lära av andras kunskap och idrotter. Vi hade kompetenta lärare som också gav oss möjlighet att vara med i olika forskningsprojekt. Jag fick vid några tillfällen vara med och göra tester på elitidrottare, det var väldigt lärorikt.

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag på heltid som målvaktstränare i ÖFK (Östersunds Fotbollsklubb), jag är också målvaktstränare åt P17/P18 landslaget i fotboll.

Vad har du för nytta av din utbildning i ditt arbete?

I stort sett allting! Utbildningen gav mig grunder inom pedagogik, träningslära, psykologi och nutrition, detta använder jag dagligen inom mitt arbete. Skillnaden nu är att jag specificerar allt mot min idrott och mina adepter. Samt att mina praktikplatser gav mig möjligheten att förbereda mig på hur det fungerar i en elitklubb. Jag skulle säga att utbildningen gav mig alla grunder som krävs för att jobba som tränare inom olika idrotter, det är upp till individen att hitta de metoder som fungerar bäst inom just sin idrott.

Har du något råd till de som ska välja utbildning?

Ha en grundtanke med vad du kan tänka dig att jobba med efter studierna. Att ha något att rikta sina studier mot. Samt att ha en möjlighet att skaffa praktiskt erfarenhet av det du är intresserad av vid sidan av studierna. Detta är saker som jag hade stor nytta av under min tid och som gav mig möjligheten att få jobb direkt efter skolan.

Nämn tre faktorer som bidrar till att du trivs i Östersund!

• Närheten till elitidrott i en mindre stad! Herr och damfotboll på elitnivå, basket i högsta ligan, skideliten finns här, ett hockeylag högt upp i seriesystemet, styrkelyftare som tar medaljer på SM osv!

• En fantastisk stad att kunna vara fysiskt aktiv i! Fantastiska löp/skidmöjligheter, fint att cykla i både i skog och landsväg, nära till fjäll för vandring och skidåkning.

• Årstiderna, riktiga vintrar med mycket snö och ljusa sommarnätter!