Robin – personlig tränare på Friskis&Svettis

Robin Andersson Nyberg, PT på Friskis&Svettis

Kommer från: Uppsala

Pluggade: Idrottsvetenskapligt program, tog examen 2016

Studieort: Östersund

Varför valde du att plugga Idrottsvetenskapligt program?

Jag funderade på vad jag tyckte om i livet och svaret blev idrott och träning. Kikade på olika utbildningar och Idrottsvetenskap såg ut som en rolig och bred utbildning inom just detta.

Hur var det att plugga Idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet?

Förmodligen de tre roligaste åren i mitt liv, grymt roligt och lärorikt. Många äventyr och nya upplevelser som fick mig att träffa nya personer och vänner. Såklart var de inte en dans på rosor eftersom man var tvungen att plugga ordentligt för att klara studierna. Men med pluggandet kom också kunskapen jag har idag!

Vad gör du idag?

Jag jobbar som Personlig tränare på Friskis & Svettis Östersund.

Vad har du för nytta av din utbildning i ditt arbete?

Massor! Inom mitt arbete så jobbar jag med en stor variation av grupper och personer. Allt från yngre till äldre, från vana till ovana. Det gäller att anpassa sig till den personen eller gruppen man har framför sig. Så det klart – med anatomi, fysiologi och träningslära som grund så blir det lättare!

Har du något råd till de som ska välja utbildning?

HELT ärligt är de inte det lättaste att komma ut i arbetslivet med en så pass bred utbildning inom detta ämne. MEN på grund av den breda kunskapen så finns de valmöjligheter. Var bered på att det inte serveras möjligheter framför dig, du måste aktivt leta efter dem. Är du redo att ta dig an den uppgiften så är den här utbildningen grym!

Nämn tre faktorer som bidrar till att du trivs i Östersund!

  • Friskis&Svettis! Mitt jobb och träningslokal!
  • Min flickvän
  • Nära till fjällen och slalombackarna

Robin Andersson Nyberg PT på Friskis&Svettis

Robin Andersson Nyberg
Innan Robin blev personlig tränare (PT) på Friskis&Svettis läste han Idrottsvetenskapligt program på Mittuniversitetet. Här berättar han kort om sitt yrkesval och varför han valde att läsa på Mittuniversitetet i Östersund.

Sidan uppdaterades 2021-11-17