Den kompetens vi samlat har relevans i ”verkligheten”

Håkan Martinsson

Bor: Härnösand
Pluggar: Programmet för Hälsa och rehabilitering i arbetslivet
Studieort: Distans.

Vad var det som lockade dig att söka den här utbildningen?

Jag har tidigare studerat till Socionom och har ett stort människointresse. Efter ett tag kände jag mig mer dragen mot arbetslivet och rehabiliteringsaspekten och då kändes den här utbildningen mer passande.

Vad gjorde du innan du började studera?

Innan den här utbildningen jobbade jag inom missbruksvård och dagligverksamhet för funktionsnedsatta.

Hur är det att plugga på distans?

Det är en stor utmaning disciplinmässigt men också otroligt skönt att själv få bestämma både ambitionsnivå och arbetsinsats. Det ger en större frihet under ansvar som jag personligen föredrar.

Ni är ju på plats på Campus i Östersund eller Sundsvall ibland flera gånger i månaden, berätta om träffarna och tiden emellan.

Det är definitivt höjdpunkten då vi äntligen får chans att träffas allihop. Jättekul att få en chans att prata och umgås med andra som går i samma tankebanor.

Alla studenter har en referensarbetsplats, kan du berätta om din.

Jag var på Etappen, en verksamhet för unga vuxna som i dagsläget står en bit från arbetslivet. Det var en otroligt givande erfarenhet där jag fick vara med i det dagliga arbetet och lära känna både personal som deltagare. Det gav en inblick i hur arbetet med denna målgrupp kan se ut praktiskt och mycket av arbetssätten kunde kännas igen från den litteratur vi tidigare studerat. Detta gav en avslappnande känsla av att den kompetens vi samlat på oss också har relevans i ”verkligheten”.

Vad tycker du är roligast med utbildningen?

Utan tvekan alla klasskamrater, utan dem hade det inte varit lika roligt eller givande att lära sig!

Vad tror du att du gör om 5 år?

Egenföretagare med konsultverksamhet inom rehabilitering.

Sidan uppdaterades 2021-11-17