Jag ville stärka mina kunskaper

Spara favorit

Varför just den här utbildningen?

Jag vill ha en formell utbildning att stödja min kompetens på när jag ska hitta en arbetsgivare. Jag har varit egen företagare och jobbat med hälsa och friskvård i 13 år och vill vara anställd, få en kvalificerad tjänst.  Utbildningen stärker mina kunskaper. Dessutom har jag möjlighet att knyta ovärderliga kontakter under studietiden.

Varför Mittuniversitetet?

Närheten till där jag bor i kombination med ett ämnesområde jag brinner för är viktigt för mig. Universitet är litet och det är lätt att känna sig hemma här. Jag lever inget studentliv. Ibland kan jag önska att jag vore 20 år yngre. Då skulle det vara mer självklart att ta del av det kårlivet och studentlivet erbjuder. Inbjudningarna via affischer är många.

Hur tycker du om din utbildning?

Många kurser tangerar mina tidigare kunskaper och jag får möjlighet att fördjupa mig i ämnen jag brinner för. Det är givetvis superkul men sätter ibland prov på förmåga till prioritering och disciplin.

Vilken nytta kommer du att ha av studierna, i arbetslivet?

Inom hälsa finns stor potential att hjälpa människor till bättre liv. Men många metoder och livsstils-svar jobbar mot varandra. Under min utbildning lär jag mig att vässa argumenten och får ta del av det senaste inom forskning samt att granska den kritiskt.

Ditt råd till de som är på gång med att söka utbildning?

Följ ditt hjärta och välj den inriktning som intresserar dig. Sätt av tid till studier, det är en kort tid i ditt liv. Passa också på att njuta av samvaro med kompisar och utnyttja det som erbjuds både i festaktiviteter, tränings- och friluftsaktiviteter.