Marielle Bergquist

Marielle Bergquist går andra terminen på sjuksköterskeutbildningen. Hon är även mamma till två supercoola grabbar, Liam 5 år och Viggo 2 år.

Hur är det att plugga på Mittuniversitetet?
- Det är väldigt roligt att plugga på Mittuniversitetet tycker jag, det är ju mycket eget ansvar men det tycker jag om. Jag gillar att planera min studietid själv. Lärarna på vårt program är väldigt engagerade vilket gör att man själv blir motiverad att vilja lära sig. Allt föreläsningsmaterial läggs också ut på studentportalen, vilket är guld för mig som bor i Härnösand och pendlar samt har kids som kan bli sjuk ibland, så är det någon föreläsning jag missar så är det inte hela världen. 

Jag har ADHD vilket gör att jag har det väldigt svårt med koncentration, struktur och planering bland annat, men jag tycker att jag får bra stöd från universitetet, mina lärare samt mina kurskamrater, vilket är superviktigt för mig.

Hur är studentlivet?
- Jag tycker det är ett bra studentliv här också, det händer nästan alltid något roligt. Jag är med och jobbar i Nationscompagniet, det är vi som sköter och håller igång studentpuben aka "Kåren", där vi håller till vid de flesta event. Vi är ett tight gäng med superhärliga människor och vi har väldigt roligt när vi jobbar.

Varför valde du att bli sjuksköterska?
- Jag hade funderat på sjuksköterska av och till i flera år utan att riktigt kunna bestämma mig, mest för att jag inte trodde jag skulle klara av att plugga på universitet på grund av min ADHD. Men då jag tillslut bestämde mig var när min yngsta son föddes med ett väldigt allvarligt hjärtfel, jag kände mig så otroligt hjälplös och förstod ingenting av vad läkarna försökte förklara för oss. Då vart det plötsligt helt glasklart att jag skulle bli sjuksköterska.

Hur är det att plugga heltid och ha barn?
- Det kan vara riktigt tufft ibland att plugga heltid, speciellt som ensamstående, med två småbarn. Plus att jag jobbar extra när jag kan och är ledig. Det är rätt fullt upp och det blir inte så mycket fritid. Men det bästa med att plugga och ha kids är väl att man har den största motivationen en människa kan få. Det är tack vare dom som jag orkar fortsätta när det blir riktigt jobbigt.

Sidan uppdaterades 2021-12-17