Anders Hurtigh

Bor i: Östersund
Pluggade: Distriktssköterska 2012/2013
Studieort: Östersund/ Sundsvall

Varför valde du att plugga till distriktssköterska?

Det var för mig ett självklart val då jag ville bredda mitt kunnande som sjuksköterska samt få fler alternativ att välja inom arbetslivet.

Hur var det att plugga programmet?

Mycket bra, det som var mest utvecklande var seminarierna där vi träffades och diskuterade olika ämnen. Då alla hade så olika bakgrunder inom sjuksköterskeyrket så blev det hög kvalitet på seminarierna vilket var mycket lärorikt.

Vad gör du idag?

Jag arbetar nu åt Östersunds kommun på enhet kväll/natt. Tidigare jobbade jag i på hälsocentralen i Brunflo. Jag trivs utmärkt både med arbetsuppgifter och arbetskamrater. Distriktssköterskebranschen tycker jag ser ljus ut. Det annonseras frekvent om olika tjänster och vikariat.

Vad tyckte du om utbildningen?

Jag är väldigt nöjd! Den gav mig en större kunskap och bredd och valmöjligheterna till andra karriärer öppnade sig.

Hur var din praktik?

Jag praktiserade på enhet Oden i Östersunds kommun, HC Odensala, Lillsjö/storsjöskolan, HC Z-gränd. Över lag var alla bra praktikplatser och gav mig en bättre bild av alla karriärsval som finns inom yrket.

Har du något råd på vägen till blivande studenter?

Jag rekommenderar alla sjuksköterskor att söka distriktssköterskeutbildningen eftersom det gör att möjligheterna till ett roligt och utvecklande arbete ökar rejält. Lönemässigt är det ett lyft. Att slippa treskiftsarbete är också en anledning att arbeta som distriktssköterska.

Sidan uppdaterades 2022-02-10