"En yrkestitel med goda framtidsutsikter."

2005-2007 pluggade Lisen Fjällman till sjuksköterska och har haft siktet inställt på en specialistutbildning. Idag läser hon till distriktssköterska, ett val som känns helt rätt och redan lett till flera jobberbjudanden.

Lisen Fjällman, student

Bor i: Krokom               
Pluggar: Distriktssköterskeutbildningen
Studieort: Östersund/Sundsvall  

Varför har du valt att plugga till distriktssköterska?

Arbete vid hälsocentral har alltid intresserat mig, ett mångsidigt och varierande arbete med mycket kontakt med människor. Jag har alltid varit fast besluten att jag ville gå en specialistutbildning och när möjligheten dök upp tog jag chansen och sökte och kom in.

Hur är det att plugga programmet?

Det är jätteroligt, det känns verkligen att jag har valt rätt.

Vad tycker du om utbildningen?

Bra och rolig utbildning. Skulle kanske önska lite mera praktiska övningar av vissa moment och inte så många och stora teoriarbeten under praktikperioderna.

Har du något råd på vägen till de som funderar på samma val?

Tveka inte utan sök! Det här är en utbildning som ger en yrkestitel med mycket goda framtidsutsikter. Jag har redan nu blivit erbjuden flera olika arbeten. Pensionsavgångarna inom vården börjar ge sig till känna och vill man arbeta inom vården är det ett varierande och roligt arbete som ger möjlighet till att arbeta inom flera olika områden – hälsocentral, BVC, skolhälsovård, distriktssköterska i kommunen och så vidare.

Berätta om din praktik!

Jag har praktiserat på hemsjukvården i Åre/Järpen, HC Lit, BVC i Krokom, Elevhälsan Fyrvalla/Wargen samt prematuravdelning 109 på Östersunds sjukhus. Utöver dessa har jag gjort studiebesök på diverse ställen. Praktikperioderna har varit jättebra och en bra möjlighet att få se och prova på det varierande arbete som väntar efter utbildningen.

Sidan uppdaterades 2022-02-10