Sara Modigh, designer på Silver

Spara favorit

Hur var det att plugga Grafisk design och kommunikation?

Jättekul! Bra lärare och lokaler. Kändes postivit att de flesta på skolan hade flyttat dit för att plugga, det blir en väldigt bra gemenskap då.

Varför just den utbildningen?

Jag ville jobba med färg och form men hade inte några förberedande kunskaper, förutom ett starkt intresse. Jag var inte jätteinsatt i vad det innebar att jobba med grafisk design förutom att det lät kul. Jag tyckte det kändes roligt att flytta till en annan ort för att plugga (uppvuxen i Norrköping) och det kändes som en fördel att plugga på ett universitet, till skillnad från till exempel Berghs i Stockholm. Det kändes även positivt att det inte var någon studieavgift.

Vad gör du idag och hur var vägen dit?

Efter utbildningen läste jag en extra praktiktermin och hade då praktik på en designbyrå i Stockholm som heter Silver, som jag sedan fick jobb på. Är fortfarande kvar och jobbar idag som designer och sysslar främst med grafisk design för förpackningar inom dagligvaruhandeln och detaljhandeln.

Hur ser branschen ut?

När man väl kommer in i branschen är det inte några problem att få jobb. Utan praktik innan är det förstås svårare. Speciellt om man inte pluggat i Stockholm, men vill jobba där.

Hur kom det sig att du valde Mittuniversitetet?

Det verkade vara ett bra universitet. Kändes roligt att flytta till Sundsvall, som är en väldigt intim och bra studentstad.

Vad tyckte du om att plugga på Mittuniversitetet?

Toppen, mycket eget ansvar men det känns väldigt utvecklande och viktigt inför arbetslivet.

Ditt råd till blivande studenter som är på gång med att välja utbildning?

Viktigast är att göra något som verkar kul, annars kan det bli svårt med motivationen. Tänk inte så mycket på om det är en svår branch eller inte, är man tillräckligt peppad går det mesta.