Jag är en kroniskt kreativ person

Karin Holmström

Hemort: Mora
Pluggar: Grafisk design och kommunikation
Studieort: Sundsvall 

Varför sökte du till det här programmet?

Jag är en kroniskt kreativ person och kände att programmet skulle ge utlopp för kreativiteten. Här blandas teoretiska och praktiska ämnen och jag tror att det är ett bra alternativ till skolor som enbart läser praktiska ämnen.

Vad tycker du om Mittuniversitetet?

Det är ett lagom stort universitet där man får plats att ta plats.

Vilken kurs har varit roligast hittills?

Avancerad typografi! Under den kursen formgav vi egna böcker och jobbade med mönster utifrån ett specifikt typsnitt, något jag gillar skarpt.

Hur ser en typisk studievecka ut?

Det är väldigt varierande. En kurs kan innehålla mycket teori med någon enstaka föreläsning och mycket självstudier, sen övergår det i praktiska kurser när man praktiskt taget bor på skolan.

Vad tycker du om studentlivet och om Sundsvall?

Sundsvall är en jättefin och trevlig stad, här trivs jag otroligt bra! Min klass är ganska tight och vi hittar ofta på roliga saker tillsammans. Alla bor väldigt nära varandra, vilket är kul. Sundsvall må vara en stad med ett litet universitet, men det blir vad man gör det till.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?

Jag håller just nu på att starta eget och får hjälp från Miun Innovation. Jag hoppas kunna frilansa med intressanta projekt inom grafisk design. Kanske startar jag en egen byrå någon gång.