Linnea Andersson pluggade Grafisk design och flyttade till USA!

Linnea Andersson är en före detta student på programmet Grafisk design vid Mittuniversitetet i Sundsvall. I dagsläget bor hon i San Diego, USA, och praktiserar på en designbyrå. Läs om varför Linnea valde att praktisera utomlands efter avslutade studier.

Linnea Andersson

Bor: San Diego, USA
Pluggade: Grafisk design
Studieort: Sundsvall

Är du osäker på vad du vill göra efter examen?

Det var jag för ett år sedan. Nu bor jag i San Diego, i Kalifornien, och praktiserar på en designbyrå. Den vardagen kan bli din (jo, jag lovar!).

Jag heter Linnea och tog examen som Grafisk Designer vid Mittuniversitetet 2018. Jag är en av de som tog chansen att med hjälp The North-West Passage hitta en praktikplats i USA. De planerade 20 veckorna som var CSN-berättigade efter mina studier förlängdes sedan till totalt 9 månader eftersom jag trivdes och gjorde ett bra jobb. 

Att ha bott och praktiserat utomlands är en väldigt stor merit och en investering för framtiden, det är bland det viktigaste och mest lärorika jag gjort. Jag vill uppmuntra alla som har möjlighet att ta chansen att skapa kontakter och utvecklas professionellt samtidigt som du upplever världen. 

Något mer som är positivt är hur populär en enligt utsago blir på den svenska arbetsmarknaden efter avslutad praktik. En tidigare grafisk design-student från Mittuniversitetet som praktiserat i USA sökte jobb på fem av de bästa byråerna i Sverige. Hon fick jobberbjudanden från tre av dem. Själv har jag inte börjat söka ännu, men hoppas på liknande erbjudanden när det väl är min tur. 

Vill du läsa mer om Linneas praktik och hennes tid i USA? Klicka här!

Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att söka praktik i USA.

Sidan uppdaterades 2022-08-26