Hanna Simu prisas i designtävling

Spara favorit 11 mar mars 2019

Hanna Simu, student vid Mittuniversitetet, har prisats en stor tävling i förpackningsdesign. Hon tog hem kategorin Best Shelf Impact med en förpackning avsedd för en saltsten.

Hanna Simu går tredje året på Grafisk design och kommunikation och det här var första gången hon var med i en designtävling, berättar hon.
– Jag tror att det var omkring 60 deltagare och 16 av dem gick vidare till final. Det känns kul, jag fick väldigt fin respons. 

I kategorin som Hanna Simu tog hem, Best Shelf Impact, gällde det att formge en förpackning som bröt mot konventionerna, och det var alltså hennes design för Himalayasalt som stod ut mest. Hon vann med motiveringen att förpackningen är estetiskt tilltalande och både visuellt och formmässigt återspeglar den plats där saltet bryts. I bidraget finns också ett inslag av storytelling som ger konsumenten en inblick i ansvarsfull användning av jordens resurser.

Tävlingen arrangeras av kartongföretaget Billerud Korsnäs och går under namnet PIDA. Från Mittuniversitetets kandidatutbildning i grafisk design gick även studenterna Annica Olsson, Felicia Wikman och Caroline Lindgren vidare till final.

Se resultatet här

Hanna Simu

Bor: Stockholm
Pluggade: Grafisk design och kommunikation
Studieort: Sundsvall