Gyllene Haldan till podcasten Spår

Spara favorit 19 feb februari 2018
Gräv 2017
Studenterna Mathilda Ejefalk och Andreas Linderfors delar ut Gyllene Haldan på Grävseminariet i Uppsala. Glad mottagare av priset är Anton Berg, som tilldelas den förgyllda skrivmaskinen tillsammans med Martin Johnson. Foto: Noella Johansson

Den prestigefyllda Gyllene Haldan som varje år delas ut av Mittuniversitetets journaliststudentergick i år till de undersökande journalisterna Anton Berg och Martin Johnson.

Priset delades ut på det årliga Grävseminariet som avslutades med Guldspadegalan i Uppsala Konsert & Kongress på lördagskvällen.

”Med grävande journalistik i ett medie helt rätt i tiden har de visat att de som tredje statsmakt kan förändra på riktigt, och genom sitt tillgängliga berättande nå ut till flera tusen lyssnare”, motiverar journaliststudenterna från Mittuniversitetet sitt beslut.

Anton Berg och Martin Johnson har båda jobbat för Sveriges Radio och producerat avsnitt för P3 och P1 dokumentär. I podcasten Spår granskar de kända, omtvistade kriminalfall och följer, kort sagt, spåren. Podcasten är en av landets tio mest populära.

”Med grävande journalistik i ett medie helt rätt i tiden har de visat att de som tredje statsmakt kan förändra på riktigt, och genom sitt tillgängliga berättande nå ut till flera tusen lyssnare”, fortsätter journaliststudenterna från Mittuniversitetet sin motivering.

Här kan du se listan med alla tidigare pristagare:

Det årliga Grävseminariet, som i år hölls i Uppsala, samlar gräddan av undersökande journalister från Sverige och världen.

 Text: DCASE

Gyllene Haldan

Gyllene Haldan

Ett vandringspris som delas ut av linjeföreningen JFS, som består av studenter från journalist- och bildjournalistprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall. Haldan har delats ut i 25 år.