Mittuniversitetet i nytt samarbete med nyhetsredaktioner

Spara favorit 7 feb februari 2018
vb_tvstudio_02

Journalistprogrammet vid Mittuniversitetet inleder ett nytt samarbete med ett stort antal nyhetsredaktioner runt om i Sverige.

- Vi har tagit fasta på att liverapportering och web-tv blivit ett allt vanligare inslag i dagens nyhetsrapportering. Därför har vi sökt redaktioner som satsar på det, så att våra studenter kan vara med och lära sig det i skarpt läge, säger Peter Jonriksson, programansvarig på journalistprogrammet i Sundsvall.

Det innebär en tredje praktikperiod för journaliststudenter i Sundsvall, och satsningen är en av flera färändringar som Mittuniversitetet gjort för att deras journaliststudenter ska bli attraktiva på arbetsmarknaden. Andra förbättringar inkluderar datajournalistik, en fördjupad kurs i undersökande journalistik, journalistiskt entreprenörskap, digital nyhetsrapportering och nyhetsbild.

- Vi vet att studenterna som gått vårt gamla program klarar sig vaäldigt bra på arbetsmarknaden. Nu vässar vi ytterligare för att möta upp framtida krav på yrkesrollen, säger Peter Jonriksson.
Flera av Sveriges radio P4:s redaktioner i Norrland, Mittmedias redaktioner samt Sydsvenskan/HD och Norran i Skellefteå deltar i samarbetet redan från start.