Studenterna får stora möjligheter

Jennifer Korsgren valde journalistprogrammet på Mittuniversitetet efter mycket research. Läs mer om varför hon är nöjd med sitt val.

Jennifer Korsgren

Från: Östersund
Pluggar: Journalistprogrammet
Studieort: Sundsvall

Varför vill du bli journalist?

För mig har skrivandet alltid varit grunden, där målet och ambitionen är att lyfta andras historier. Variationen är även något som alltid lockat, man vet aldrig vad som väntar, och jag har alltid sökt mig till att jobba med människor. Men målet är väl självklart att känna att jag bidragit till förändring - stor som liten.

Varför valde du att studera på Mittuniversitetet?

Efter oändliga timmar av läsning i olika forum så kändes det som den bästa utbildningen bland konkurrenterna. Det var tydligt att studenterna får stora möjligheter då utbildningen har ett väldigt gott rykte ute på redaktionerna.

Var gjorde du din praktik och vad gav praktiken dig?

Första året var jag på en lokaltidning, vilket var otroligt lärorikt då jag bokstavligt talat fick testa på allt från att recensera Joe Labero till att bevaka rättegångar. Detta resulterade även i ett sommarjobb, vilket såklart var väldigt roligt. Andra praktiken var jag på P4 Jämtland, där jag istället fick utvecklas inom radions alla former. Efter dessa två veckor blev jag erbjuden jobb på P4 Västernorrland, vilket är något av det bästa med att plugga i Sundsvall. Möjligheten till extrajobb inom journalistiken är jättestor då redaktionerna verkligen vill ha folk från utbildningen, det är en ovärderlig merit. Man får verkligen chansen att få in en fot i branschen redan under studietiden.

Varför ska man söka till journalistprogrammet på Mittuniversitetet?

Innan utbildningen började var jag övertygad om att journalisternas framtid var otroligt mörk, då det är det generella snacket. Efter ett par veckor kände jag mig inte ett dugg orolig längre, då framtiden är precis så ljus som du vill att den ska vara. Lärarna ser dig, motiverar dig och ger dig verktygen till att själv sätta ribban och redaktionerna vet redan att du är duktig på det du gör när du kommer ut i arbetslivet.

Sidan uppdaterades 2022-01-26