Mittuniversitetets studenter har ett bra rykte i branschen

Mathilda Ejefalk berättar om vad hon lärde sig under praktiken och varför hon tycker att man ska söka till journalistprogrammet.

Mathilda Ejefalk

Från: Stockholm
Pluggar: Journalistprogrammet
Studieort: Sundsvall

Varför vill du bli journalist?

Jag ville framförallt bli journalist för att jag älskar att skriva. Under min uppväxt har jag haft förebilder som bland annat jobbat som journalister. Jag tyckte att det verkade som ett så himla kul och spännande jobb.

Varför valde du att studera på Mittuniversitetet?

Jag valde att plugga på Mittuniversitetet för att jag hade hört att de hade en väldigt bra journalistikutbildning. Som dessutom hade ett väldigt bra rykte i branschen. Det kändes som ett självklart val.

Var gjorde du din praktik, och vad gav det dig?

Vi har haft två praktiktillfällen. Den första hade jag på tidningen StockholmDirekt. Där fick jag verkligen känna på hur det var att jobba på en riktig redaktion vilket jag tror är viktigt att man får göra så pass tidigt i utbildningen. Det andra tillfället var praktiken på P4 Jämtland där jag fick känna på ett annat typ av medie inom journalistiken. Radio var något helt annat än att jobba på en tidning. Jag lärde mig väldigt mycket under dessa veckor, men framförallt gav dessa praktikplatser mig lite mer självförtroende och jag insåg att det inte var lika läskigt som jag trodde att jobba på en redaktion. Utbildningen förberedde oss väl på detta.  

Varför ska man söka till journalistprogrammet på Mittuniversitetet?

Du ska söka till Mittuniversitetets journalistprogram om du vill känna på yrket på riktigt. Utbildningen lär dig att bli en multikompetent journalist, du har alltså möjlighet att lära dig det medie som du vill jobba inom. Mittuniversitetets elever har ett bra rykte i branschen vilket kommer underlätta för dig när du ger dig ut i arbetslivet. Lärarna har en lång erfarenhet som journalister och de är till stor nytta både i utbildningen men även om du planerar att frilansa eller jobba extra vid sidan av. Hur många fler anledningar behöver du? Sök!

Sidan uppdaterades 2022-01-26