Linda Häggkvist - Årets alumn 2017

Spara favorit 7 feb februari 2019
Årets alumn kompr

För första gången 2017 delade programmet ut priset Årets Alumn. Priset tilldelas en tidigare student som gjort ett starkt avtryck i branschen och/eller samhället under det gångna läsåret. Bland de nominerade utsågs Linda Häggkvist från InfoPR99 till årets alumn. Linda kom och träffade studenterna för att berättade om sin resa från studier och ut i arbetslivet.

Linda Häggkvist kommer ursprungligen från Sundsvall men bor numera i Stockholm. Hon är grundare och VD på företaget Wangari Studio, en kommunikationsbyrå som hon startade i oktober 2017. Innan dess jobbade hon under många år som VD på företaget BrandEcho som hon även grundat. Linda startade under hösten 2016 det kvinnliga nätverket, She will Be We, ett nationellt nätverk för kvinnor som strävar efter att tillsammans jobba mot hat, exkludering och fattigdom i världen.

Starten för nätverket She will Be We

Det var på en resa i Australiens ö-värld 2016 som tankarna och reflektionerna kring alla de hemska saker som pågår i världen startade för Linda, och det blev bara värre. Utifrån detta bestämde sig Linda för att göra något åt saken och hennes mål blev att samla in en miljon till Syriens krigsdrabbade.

− Jag kontaktade Instagrammare och Youtubers för att få hjälp med att sprida budskapet i sociala medier, men många av dem kunde inte hjälpa mig då de redan var bundna till kontrakt med andra olika hjälporganisationer. Då bestämde jag mig för att starta ”She will be here”, ett nätverk på Facebook som snabbt växte till 8000 kvinnor som tillsammans jobbade för att samla ihop pengar till behövande kvinnor i världen, berättar Linda. Hon jobbar idag för jämställdhet i arbetslivet och mycket handlar om att pusha unga kvinnor till att ta sig fram i arbetslivet och nå sina drömmar.

Från kurser till Informations- och PR-programmet

Linda startade sina studier genom att läsa kurser inom medie- och kommunikationsvetenskap, efter ett tag hittade hon igen informations- och PR-programmet och fortsatte mot programstudier.

− Jag kände på en gång när jag tittade i utbildningsplanen att jag hade hitta rätt utbildning, jag kände mig inspirerad av allt jag skulle få lära mig berättar hon. Jag har alltid varit intresserad av studier och många från studietiden är än i dag några av mina bästa vänner, säger hon.

Linda har många goda minnen från studietiden och nollningen är en av de aktiviteter som hon än idag minns och som hon tycker är viktig push in i studentlivet. Praktiken är en annan höjdpunkt hon nämner.

− Jag har praktiken mycket att tacka för att jag idag är där jag är, det var den som gav mig mitt första jobb och den arbetsplats som jag sedan stannade på i nio år, säger Linda.

Lindas tips till studenterna:

  • Gör ett aktivt val av arbetsgivare och se till att du får jobba med sådan som du är intresserad av och som gör att du får utvecklas in din yrkesroll och som person.
  • Du kan åstakomma precis det du vill
  • Misslyckas du har du ökat på din erfarenhetsbank...
  • ...och när du lyckas så är det precis vad då är värd

− Det är viktigt att vara målmedveten och skaffa sig erfarenheter. Det är målen som håller oss i rätt riktning, de fungerar som kompasser. Det är viktigt att vara ihärdig, att våga bestämma sig för något och genomföra det, säger hon.

Läs mer om Lindas initiativ, https://shellbewe.com/
http://mama.nu/…/linda-samlar-in-en-miljon-till-syriens-ba…/

Årets alumn Kommunikation-s och Pr-programmet

Linda Häggkvist, InfoPR99