"Bäst av allt är den nytta man gör för andra - lösningarna på kommunikationsproblem är ofta allt annat än självklara"

"Bäst av allt är den nytta man gör för andra - lösningarna på kommunikationsproblem är ofta allt annat än självklara"

Vad händer efter studierna? Världen ligger öppen. Eric Eskilsson tog examen från informations- och PR-programmet (nu KOM-PR) 2017 och arbetar nu som kommunikatör på Kungliga biblioteket i Stockholm.

Eric Eskilsson

Pluggade: Informations- och PR-programmet (programmet bytte namn 2017)
Studieort: Sundsvall

Hoppa över intervjun och sök direkt

Varför sökte du informations och PR-programmet på Mittuniversitetet?

Av två skäl: dels framgick kopplingen mellan teori och praktik, men också för att jag skulle ges en möjlighet att verka inom ett område där kreativitet och nytänkande står högt i kurs. Jag kan konstatera att programmet levererade på båda punkterna!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Här skulle jag kunna välja klyschan ”variationen”, som förstås är en väldigt fin del av jobbet. Men bäst av allt är den nytta man gör för andra – lösningarna på kommunikationsproblem är ofta allt annat än självklara, och där spelar jag och mina kollegor en avgörande roll.

Vilka egenskaper tror du är viktiga för en kommunikatör?

Det finns många viktiga egenskaper, men för den som är lite nyare på jobbet: ställ höga krav på din omgivning när det kommer till feedback, både i form av beröm och förbättringsförslag! På så vis får du veta vad som fungerar bäst där just du arbetar, och kan fortsätta växa och lära dig nya saker.

Har du några tips till en blivande kommunikatör?

För min egen del har det varit en framgångsfaktor att ständigt vara nyfiken på att testa på nya saker för att bredda min ”verktygslåda” som kommunikatör. Det här kan du kan börja med redan under din utbildning, och inte minst din praktik. Att stilla din nyfikenhet genom att prova på det mesta! Då har du möjligheten att bli superskicklig inom just ditt favoritområde, samtidigt som du har helt ok koll på många andra.

Sök senast 15 april