”Ett bra sätt att få in en fot”

”Ett bra sätt att få in en fot”

Praktisera efter examen, hur funkar det? Olivia Edlund, före detta student på Kommunikations- och PR-programmet, berättar.

Olivia Edlund

Pluggade: Informations- och PR-programmet.

Studieort: Sundsvall

Tog examen: 2018

Gör idag: Jobbar som marknadsassisten på Aqua Dental i Stockholm.

Olivia Edlund, född och uppvuxen i Helgum, tog examen 2018 och hoppade nästan direkt på en praktiktermin bland tandläkare på Aqua Dental i Stockholm. Idag är hon fast anställd på samma arbetsplats.
– För mig var det ett jättebra alternativ eftersom det kan vara svårt att få in en fot på olika arbetsplatser. Gör man en praktiktermin har man ju däremot ett bra tillfälle att visa vad man går för. Jag är väldigt tacksam att jag fick den här möjligheten via Mittuniversitet.

Hur hittade du din praktikplats?
– Jag sökte lite olika tjänster i Stockholm och här erbjöd de mig en praktikplats som kändes väldigt spännande. Och det passade ju mig bra eftersom jag ville skaffa mig erfarenhet. Redan efter en dryg månad erbjöd de mig en heltidsanställning och jag tackade ja direkt.

Finns det någon fördel med att praktisera framför att börja jobba direkt?
– Visst kan det vara skönt att få gå ut och jobba skarpt på en gång, men som praktikant får man mer tid på sig att lära sig saker, vilket kan kännas bra i början när man känner sig lite osäker. Pressen blir inte lika stor helt enkelt och då tror jag det blir lättare att göra ett bra jobb.

Vad har du för arbetsuppgifter idag?
– Jag är marknadsassistent och som sådan så skriver jag mycket och sköter sociala medier, intervjuar både tandläkare och patienter. Jag ansvarar också filminspelningar med bland annat tandläkare på våra kliniker i Stockholm och Göteborg. Sedan arbetar jag också med sökmotoroptimering och samarbeten där jag länkar ihop medier och tandläkare när exempelvis tidningar behöver ett utlåtande från en specialist. Vi är en liten marknadsavdelning med fyra personer, plus en ny praktikant, så jag får göra väldigt mycket olika saker.