"Idag jobbar jag med strategier och PR-kampanjer"

Karolina Israelssons intresse för skrivande var en av anledningarna till att hon sökte sig till Info- och PR-programmet, en annan var att kurserna tilltalade henne. De kändes rätt, och var ämnen som hon gick igång på.

Karolina Israelsson

Pluggade: Informations- och PR-programmet.

Studieort: Sundsvall.

Studieår: 2007-2011.

Gör idag: Jobbar som projektledare och skribent på kommunikationsbyrån Rippler Communications i Stockholm.

Om jag ska vara helt ärlig var mina framtidsplaner ganska vaga på den tiden. Utbildningen tilltalade mig, men vad jag skulle arbeta med sedan var mindre viktigt. Men så här i efterhand visade det sig att det här var helt rätt för mig!

Varför Mittuniversitetet?

Jag var bekant med både universitetet och Sundsvall som stad sedan tidigare. Såväl utbildningen som universitetet har bra rykte och jag kände mig trygg i mitt val. Jag gillade den familjära känslan vi hade på avdelningen och att det ofta fanns någon jag kände i närheten. Under studietiden fick jag också många av mina närmsta vänner.

Hur ser du på din utbildning och hur har den hjälpt dig i ditt yrkesliv efter examen?

Jag gillade mixen av teori och praktik och att ämnena var relevanta. Och framför allt hade jag kul! Många grupparbeten, stor branschkoppling och engagerade kursare. Även om det inte går att täcka in allt i en utbildning känner jag att jag har en grund att stå på i dag. Ett mindset som hjälper mig vare sig jag befinner mig i en kreativ process eller sitter i viktiga möten. Både in house och som konsult.

Vad gör du idag?

Nu arbetar jag på kommunikationsbyrån Rippler Communications i Stockholm. När jag hoppade in i teamet 2011 var det som juniorkonsult. Idag är jag projektledare och skribent vilket innebär en stor bredd av arbetsuppgifter, allt från att planera och genomföra kampanjer till att arbeta fram långsiktiga strategier och planer. Och att skriva, så klart. Innan jag började på Rippler fick jag, direkt efter examen, chans att arbeta på Stockholms Stadsmissions kommunikationsavdelning. Jag kompletterade sedan min utbildning med en praktiktermin på Vings informationsavdelning där jag arbetade med medierelationer, internkommunikation och CSR.

Dina råd till de som är på gång att söka utbildning?

Känn efter vad du blir inspirerad av. Det är det allra viktigaste. Oroa dig inte så mycket för vad du ska bli "när du blir stor". Om du i grunden är intresserad blir det ofta bra till slut. Och studietiden blir så mycket roligare!

 

Sidan uppdaterades 2020-11-27