Vad är PR?

Studenterna på Kommunikations- och PR-programmet fick i en av kurserna uppgiften att via rörlig bild kommunicera vad PR är. Resultatet blev nio filmer som på olika sätt och utifrån olika idéer, berättar vad PR är.

Bizz Sjöblom, Hubert Claesson, Moa Holmqvist, Moa Sundfors Lindström, Moa Gehlin jobbade tillsammans i en grupp. Hur tog ni er an uppgifter?

– Uppgiften var väldigt fri att lösa. Vi utgick från vilken kompetens vi alla hade, vi hjälptes åt att komma med idéer, att vara fem kreativa personer hjälper till mycket när man ska komma fram till hur man ska producerar en film, säger Bizz Sjöblom.

– Manus är A och O för att få en lyckad filmproduktion, säger Moa Holmqvist

Att använda sig av rekvisita som Bizz och Moas grupp gjorde var ett sätt att angripa utmaningen med uppgiften, andra grupper jobbade med att intervjua människor på stan och andra utnyttjade sitt skådespeleri för att på ett kreativa sätt söka svaret på frågan, vad är PR?

Om du nu blev sugen på att producera filmer och lära dig att kommunicera bland annat via rörlig bild så kan du mellan den 15 mars -16 april ansöka till kommunikations- och PR- programmet.

Se fler av studenternas filmer här! 

Bizz Sjöblom, Hubert Claesson, Moa Holmqvist, Moa Sundfors Lindström,  Kommunikations och PR-programmet

Bizz Sjöblom, Hubert Claesson, Moa Holmqvist, Moa Sundfors Lindström.