Sadlade om och hittade hem

Spara favorit 22 jan januari 2018

Från biomedicinsk analytiker till tapetserare – när Annika Lindfeldt bestämde sig för att byta karriär gjorde hon det med besked. "Jag har alltid varit kreativ och älskat gamla möbler", säger hon. 

I Västertorp, Stockholm, driver Annika Lindfeldt sin tapetserarfirma Lindfeldts tapetseri. Det har hon gjort sedan hon blev klar med sin hantverksutbildning vid Träakademin i Kramfors.
– Vi hade avslutning på fredagen och på måndagen stod jag här. Det var verkligen att starta direkt, och det har tagit lite tid att landa i, säger hon.

Rullar på bra

I den rymliga källarlokalen har tapetserare huserat ända sedan bostadsområdet byggdes i slutet på 1940-talet. Det har bidragit till att företaget har rullat på bra ända från början, tror Annika Lindfeldt.
– Jag är väldigt glad att jag fick den här möjligheten. Det är en stor fördel att hålla till i en inarbetad lokal, säger hon.

Annika bestämde sig för att sadla om helt, lämna sin trygga anställning inom landstinget och utbilda sig till tapetserare.
– Folk tycker att det är konstigt att man byter bransch så totalt men jag känner att nu har jag verkligen hittat hem. Dessutom har jag alltid pratat om att jag ville bli tapetserare, säger hon.

Valde Kramfors

Att hon valde att utbilda sig i Kramfors berodde dels på att hon gillar Norrland, dels att hon såg det som en chans att komma en bit hemifrån så att hon riktigt kunde ”grotta ned sig” i studierna. Ett val hon inte ångrar.

– Det var bra lärare, bra material och bra praktik. Man är faktiskt väldigt duktig när man kommer ut därifrån och det är viktigt för mig. Jag vill vara noggrann i mitt arbete. Det jag lämnar ifrån mig ska vara bra, säger hon.

Sadlade om

Annika Lindfeldt vågade sadla om och starta eget.