Sallyswag – Fullt blås med nio starka viljor i studion

Spara favorit 6 sep september 2017
Journalistprogrammet

Musikproducenten Melisha Linnell intervjuas i tidningen M3 om arbetet med musikkollektivet Sallyswags självbetitlade debutalbum, och sin roll som producent och ljudnörd.

Melisha Linnell, tidigare student vid programmet musik- och ljuddesign vid Mittuniversitetet, har sin egen studio Powah i Göteborg. Redan 1989 började Melisha producera musik, då hon var elva år, på sin pappas Atari 1040.
– Jag upptäckte tidigt att det är väldigt roligt att skapa musik och sedan har jag fortsatt, minns hon och berättar att det första hon gjorde var midiprogrammering för att hennes storasyster behövde bakgrundsmusik till en föreställning.

Numera har hon arbetat i flera år med mix, mastering och produktion för Aurelia Dey, en av Sveriges främsta artister inom dancehall/afropop. Aurelia Dey är också en av frontsångerskorna i Sallyswag, där medlemmarnas musikaliska erfarenheter från dancehall, r&b/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afrobeats och svensk folkmusik bildar bandet Sallyswags uttryck ett ångande långkok fyllt med intressanta ingredienser.

Läs hela artikeln om Melisha Linell här

Musikproducenten Melisha Linnell

Alumn vid musik och ljud

Bakgrund: Började producera musik redan som elvaåring i pappas studio. På gymnasiet väntade musiklinjen, och sedan kontrakt med Warner Music år 2000. Nu har hon en högskoleexamen med inriktning mot musikproduktion vid Mittuniversitetet och snart även kandidatexamen i Ljud och musikproduktion från Dalarnas universitet. Och ett eget produktionsbolag.

Bor. Göteborg

Aktuell med: ett album med artisten och låtskrivaren Malin Mellow som Melisha producerat. Sedan ska hon färdigställa ett eget album.