– Jag vill bidra med vad jag kan för att skapa en hållbar samhällsutveckling

Läs intervjun med Malin Laestander.

Malin Laestander

Pluggade: Ekoingenjör
Studieort: Östersund 

Varför valde du att plugga Ekoingenjör?

Under gymnasiet var jag insnöad på miljövetenskap och ville lära mig mer om det. Men jag tyckte att miljövetare lät ganska luddigt. Men när jag hittade en utbildning som var så tydligt klassificerad som ”ingenjör” så var valet enkelt.

Hur var det att plugga det programmet?

Det är en stimulerande utbildning där man själv är delaktig att forma både sin studietid och sin framtid. Man får en varierad syn på problem och lösningar eftersom vi studerar en stor del tillsammans med internationella studenter, det ger ett större perspektiv.

Vad tyckte du om Mittuniversitetet?

Suveränt! Ett litet universitet men ändå med en stor variation bland studenterna. Jag skapade ett kontaktnät och relationer, troligen för livet. Kontakter som även kan komma till nytta i ett framtida yrkesliv.

Vad gör du idag?

Jag har precis börjat som konsult på Procema energi och miljöteknik AB i Östersund. De sökte en miljöingenjör som ville lära sig att bli ventilationskonstruktör också och jag nappade direkt.

Hur ser branschen ut?

Branschen för ingenjörer är väl alltid ganska bra och miljön börjar ju bli mer och mer viktig inom alla områden. Jag tror att arbetsmöjligheterna kommer att växa för ekoingenjörer även i framtiden.

Ditt råd till den som är på gång att söka utbildning?

Välj något inom ditt intresseområde. Allt blir roligare och lättare om du är intresserad av ämnet plus att du träffar människor med samma konstiga idéer som dig själv, vilket också kan betyda vänner för livet. Kom ihåg: du kan alltid ändra dig, även om du börjar en utbildning, våga chansa!

Sidan uppdaterades 2022-02-01