Linnea vann pris för sitt examensarbete hos Jämtkraft

Linnea Henriksson från Uppsala som läst till ekoingenjör vid Mittuniversitetet har vunnit pris för bästa examensarbete för Region Jämtland/Härjedalen. Priset delas ut i samverkan med samling näringsliv och IUC Z-GROUP.

Linnea Henriksson ekoingenjör examensarbete

Examensarbetet skrev Linnea åt Jämtkraft och hon vann med motiveringen: ”Hög kompetens inom vätgastillämpning är en strategisk resurs för Regionen. Linnéa har genom valet av ämne bidragit till att bygga upp den kompetensen inom såväl näringslivet som miljövetenskapen.”

- Det finns många möjligheter till ett roligt studentliv på Mittuniversitetet, oavsett vad man är intresserad av. Åre ligger väldigt nära om man är intresserad av skidåkning och det är långa vintrar här i Östersund. Är man intresserad av annat så brukar universitet vara duktiga på att anordna många andra roliga aktiviteter.

Linnea tycker att det bästa med att plugga på Mittuniversitetet är att det ligger i Östersund som är en väldigt fin och lagom stor stad. Det är nära till naturen för vandring och skidåkning och hon har tyckt om att studenterna på ekoingenjör varit en lite mindre klass så att hon haft möjligheten att lära känna alla väldigt bra och fått en bra relation med lärarna.

- Jag skrev mitt examensarbete för Jämtkraft. Jag har tittat på möjligheten att kombinera vindkraftsproduktion med vätgastillverkning. För mig var det ett intressant ämne som dessutom ligger väldigt mycket i tiden. Det var väldigt lärorikt, dels för att jag inte visste så mycket om vätgastillverkning innan, men också hur det är att skriva en rapport för ett företag, kommenterar Linnea.

Just nu söker Linnea jobb. I sommar ska hon umgås med familj och vänner, vandra i fjällen och bara njuta av sommaren.

- Mitt drömjobb skulle vara att jobba med utveckling av energibranschen och att få vara med att driva på energiomställningen, avslutar hon.