Jag skulle vilja jobba som miljökonsult i mitt hemland, men först skulle jag vilja jobba med det här i Sverige

Mwilumbwa Lynnet Kibbassa

Kommer från: Tanzania
Pluggade: International Master’s Programme in Ecotechnology and Sustainable Development
Campus: Östersund

Varför pluggade du ekoteknologi?

Jag har en Bachelor-examen i Miljöteknik och jag ville fördjupa mig inom det och fokusera på hållbar utveckling, eftersom det är rätt tänk och handlande för vår planet, vilket jag har lärt mig på det här programmet. 

Vad tycker du om Mittuniversitetet?

Mittuniversitetet erbjuder massor av praktiska övningar, som gör det lätt att förstå ämnet och som gör lärandeprocessen intressant. Kurserna är strukturerade så att de lär oss att tänka i system, vilket är viktigt i vårt ämne.

Hur såg en typisk vecka ut?

Under veckorna berodde det på schemat, men det var kurser, studier och gruppdiskussioner. Jag brukar gå i kyrkan på torsdagar och på helgerna gillar jag att koppla av med film, vara med kompisar eller testa nya recept.  

Vad tycker du om Östersund?

Jag älskar att naturen, skogen och sjön aldrig är långt borta, Östersund är en liten och vacker stad, ett fantastiskt ställe att plugga på. Det är lugnt här och människorna är vänliga. 

Vad skulle du vilja göra efter din ­examen?

Jag skulle vilja jobba som miljökonsult i mitt hemland, men först skulle jag vilja jobba med det här i Sverige och samla erfarenhet, eftersom Sverige har kommit långt i miljöfrågor.

Sidan uppdaterades 2020-11-27