Internationalisering IRO utlandsstudier utbytesstudent

Magisterutbildning med inriktning mot engelska studier, 60 hp

Magisterutbildningen i engelska avser att ge dig teoretiska och metodiska färdigheter i engelsk språkvetenskap, engelsk litteraturvetenskap samt att fördjupa ditt kritiska tänkande. Med en magisterutbildning i engelska studier kan man ansöka till forskarutbildning inom ämnet engelska. Mycket goda kunskaper om engelska, kritiskt tänkande och textanalys efterlyses inom många områden på arbetsmarknaden.

Höstterminen 2023

room Distans
  • Start: Höstterminen 2023
  • Studieform: Distans
  • Obligatoriska campusträffar: Nej
  • Studiefart: 100%
  • Antal platser: 10
  • Språk: Engelska
  • Anmälningskod: MIU-M2381

Sista anmälan: 17 april 2023

Om programmet

Magisterutbildning i engelska studier inkluderar fem komponenter: en introduktionsmodul om humaniora som vetenskapsområde, en modul som fokuserar på avancerad litteraturteori, en avancerad lingvistikmodul samt en modul som består av valbara kurser med lingvistisk eller litterär inriktning och med partiellt fokus på metodologi. I den sista modulen ingår studier i vetenskaplig framställning samt författandet av ett vetenskapligt självständigt arbete.

Undervisningens upplägg

Utbildningen har inga fysiska träffar, men fem obligatoriska seminarier via nätet (headset och mikrofon krävs) den första terminen och ett obligatoriskt seminarium via nätet den andra terminen.

Behörighet

För tillträde till utbildningen krävs avlagd kandidatexamen med minst 90 hp,
GR (A,B,C), i huvudområdet engelska.

Urval

Urvalet grundas på antalet avklarade högskolepoäng som avklarats senast sista anmälningsdag, minst 30 och max 285 högskolepoäng

Examen efter genomförda studier

Magisterexamen

Magisterexamen med huvudområdet engelska översatt till Degree of Master of Arts (60 credits) with a major in English.

Efter utbildningen

Med en magisterexamen i engelska har du kunskaper och kompetens som är användbara inom en rad områden: i skolvärlden, inom mediebranschen och inom områden där internationell kommunikation är framträdande, för att nämna några. Utbildningen ger dig även behörighet att fortsätta dina akademiska studier med en forskarutbildning.

Kontakt

Humtank

humtank

Humtank på Facebook

Andra program som kanske intresserar digHitta din drömutbildning!

eller

Sidan uppdaterades 2023-06-09