15 april kampanjen

Elisabeth Gavelin

– Att ha bra kunskap i engelska är en enorm tillgång i arbetslivet då internationella arbetsplatser är mer norm än ovanlighet i dagens samhälle.

Varför Mittuniversitetet?

Från början valde jag Mittuniversitetet för närheten men under studietiden har jag studerat på flera universitet. Jag återvände hit för magisterprogrammet, på grund av mina goda erfarenheter från de tidigare kurserna jag läst. Här finns kompetenta professorer som utmanar studenterna att göra sitt bästa. Vilket också gett mig en djupare kunskap i de olika delarna inom lingvistik, precis som jag hade hoppats på när jag sökte till programmet.

Hur fungerar det att plugga på distans?

Jag tycker det fungerar väldigt bra att studera som distansstudent på Mittuniversitetet. Att använda Moodle är väldigt smidigt och det flexibla schemat ger mig möjlighet att kombinera mina studier med mitt familjeliv.

Ditt råd till de som är på gång med att söka utbildning?

Hittar du inget program som lockar så finns det alltid massvis av bra kurser så du kan plocka ihop din egen utbildning. Välj en kurs som intresserar dig så faller bitarna på plats när du funnit dig i universitetsvärlden.

– Att ha bra kunskap i engelska är en enorm tillgång i arbetslivet då internationella arbetsplatser är mer norm än ovanlighet i dagens samhälle, säger Elisabeth Gavelin och berättar att hon redan haft väldigt god nytta av sina studier i engelska då hon själv provat på att arbeta som översättare på en internationell arbetsplats.