– Jag har alltid varit intresserad av hur saker och ting fungerar

Fredrik Lööw

Bor i: Sundsvall
Pluggade: Magisterexamen i Elektroteknik
Studieort: Sundsvall
Studieår: 1998-2003

Hur kom det sig att du valde Mittuniversitetet?

Jag är uppvuxen här i Sundsvall så det var väldigt enkelt för mig att börja plugga här när jag fick veta att Mittuniversitetet hade det programmet som jag var intresserad av att läsa.

Varför just Elektroniksystem (Elektroteknik)?

Jag har alltid varit intresserad av hur saker och ting fungerar och framförallt just elektronik och elektroteknik. Jag tycker det är väldigt spännande, så när jag hittade programmet på Mittuniversitetet så passade det perfekt.

Vad har du gjort efter din examen?

Efter jag tog examen 2003 så flyttade jag direkt ner till Stockholm och arbetade där som elektronikingenjör på Volvo Aero i  ungefär två år. Jag flyttade sedan tillbaka upp till Norrland för att arbeta som forskningsingenjör på Mittuniversitetet. Jag stannade kvar på Mittuniversitetet för att doktorera. Efter det fick jag jobb på Hiabs styrsystemsavdelning i Hudiksvall. Under min tid på Hiab hade jag olika roller bland annat projektledare och utvecklingsingenjör. Jag slutade där efter fem år då jag ville flytta tillbaka till Sundsvall igen och här arbetar jag nu som systemingenjör på ÅF.

Vad kan man arbeta med efter utbildningen?

Man kan jobba med allt inom elektronik, det beror mest på vad man riktar in sig på. Utbildningen var väldigt teoretisk och vi fick en bra grund så vi kunde söka oss till de områden vi var intresserad av. Även om vi inte läste alla olika system så har man kunnat lära sig efter vägen eftersom vi fick en bred grund inom området. Det är som att vara Sök det du är intresserad. Man ska jobba inom sin bransch i över 30 år så det är väldigt viktigt att man tycker att det verkar roligt och intressant redan från början.