– Det finns elektronik i princip överallt i vardagen

Karl Andersson

Bor i: Sundsvall
Pluggade: Civilingenjör i elektroniksystem (heter numera Civilingenjör i elektroteknik)
Studieort: Sundsvall
Studieår: 2011-2016

Hur kom det sig att du valde Mittuniversitetet?

Jag valde att studera vid Mittuniversitetet eftersom att jag hittade en utbildning som lät väldigt intressant och som verkade passa mig bra. Jag har länge haft ett stort intresse för elektronik och teknik i allmänhet och kände tidigt att det var något jag ville lära mig mer om och något som skulle vara väldigt kul att arbeta med i framtiden. Dessutom var det ett stort plus att kunna stanna på hemorten och behålla närheten till familj och vänner.

Vad har du gjort efter din examen?

Sedan jag tog examen har jag hunnit arbeta i några månader. Jag jobbar med utveckling av inbyggda system, främst med programmering, på en liten konsultfirma som heter Elektronikdesign AB. Det är en anställning som jag trivs väldigt bra med där jag får chansen att använda mina kunskaper och utvecklas mer inom området.

Vad kan man arbeta med efter utbildningen?

Med en så pass bred utbildning som en civilingenjörsutbildning tror jag man har ganska stora valmöjligheter. Nu för tiden finns det elektronik i princip överallt i vardagen, och allt blir mer och mer digitaliserat, så jag tror man kan arbeta med forskning och/eller utveckling inom i princip vilket område man vill.

Hur ser du på din utbildning nu?

Jag anser att utbildningen har varit till stor hjälp och jag är glad att jag valde att läsa den. Dels har jag fått kunskap som jag har stor användning av både i mitt arbete och i hobbyprojekt, dels har jag genom studierna fått en större förståelse för vikten av samarbete och ansvarstagande.

Har du några råd till de som är i färd med att söka utbildning?

Jag tror att det är viktigt att välja något man tycker är roligt och inte tänka allt för mycket på vad som ger bäst arbetsmöjligheter. Väljer man att plugga i fem år kan det nog vara svårt att hitta den drivkraft som krävs om man inte har ett genuint intresse.