Årets Bron-stipendium tilldelas alumn från civilingenjör i industriell ekonomi

Vid Good Tech Conference i oktober 2018 delade Bron Innovation ut ett stipendium med syfte att stimulera till god utbildning och forskning vid Mittuniversitetet. Stipendiet tilldelades Anna Samstad.

Anna Samstad

– Jag blev glatt överraskad när jag fick veta att jag fått stipendiet. Det är väldigt positivt att Bron uppmuntrar studenter”, säger Anna Samstad.

Stipendiet har delats ut sedan 90-talet och delas ut med det uttalade målet att stärka Västernorrland som en stark digital region. Anna arbetar vid Försäkringskassan IT i Sundsvall och tog examen vid civilingenjörsprogrammet inom industriell ekonomi tidigare i våras.

– Jag tror att IT-sektorn i regionen fortsätter utvecklas snabbt och om fem år kommer vi vara ledande inom big data och machine learning – för att det är framtiden, säger Anna Samstad.

Vad är det viktigaste som du tagit med dig från utbildningen till arbetslivet?
– Jag skulle jag nog säga förmågan att snabbt lära mig nya saker för att kunna lösa problem av olika slag. Under hela utbildningen har vi tränats i problemlösning på olika sätt, från matte till programmering till ledarskap, och det är något som jag har med mig och använder dagligen.