- Mitt intresse för teknik och problemlösning växte under studierna

Lina Harge började Civilingenjörsprogrammet med inriktning industriell ekonomi höstterminen 2015 och tog examen 2020.

Lina Harge

Studieår: 2015 - 2020

Studieort: Sundsvall

Program: Civilingenjör med inriktning industriell ekonomi

 

Varför valde du just den här utbildningen?

Jag valde att läsa utbildningen för att jag hade fått upp intresset för matematik och problemlösning. Samtidigt ville jag läsa något som var brett och kunde ge mig olika valmöjligheter efter studierna. 

Hur var det att plugga programmet ifråga?

Det var kul och mycket lärorikt att läsa programmet. Genom programmet så fick jag kontakt med näringsliv och kunskap som jag har haft nytta av även nu efter studierna. 

Vad gör du idag?

Idag arbetar jag som applikationskonsult på ett företag inom liv- och pensionsförsäkringsbranschen. En roll som jag trivs med. Jag får jobba med hela kedjan – från att förstå kundens behov till konfiguration, integration, utbildning och leverans. 

Hur kom det sig att du valde Mittuniversitetet?

Jag visste inte så mycket om Mittuniversitetet innan jag kom in på universitetet, men när jag kom in så läste jag på och jag tyckte att det verkade som en mysigt stad med gångavstånd till mycket. Ett plus var även att det var bostadsgaranti, något som jag prioriterade som är från Stockholm. 

Hur var det att plugga vid Mittuniversitetet?

Att plugga vid Mittuniversitetet gav mig en personlig kontakt till lärarna med kvalitativa föreläsningar då klasserna var mindre. Jag hade även många projekt med studenter från olika program, vilket jag tyckte var väldigt kul och utvecklande. 

Ditt råd till den som är på gång att söka utbildning?

Delta i de aktiviteter och tävlingar som Mittuniversitetet, din studentförening eller näringslivet i region anordnar, till exempel branschmässor och Good Tech Hack. Det ger dig möjlighet att skapa ett nätverk, både med företag samt studenter från olika program. Och inte minst njut av studentlivet och allt vad det har att erbjuda!

 

Sidan uppdaterades 2021-04-07