- Ingenjörer är väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden

- Ingenjörer är väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden

Sandra Abremark ville ha en bred grund att stå på inför kommande arbetsliv. Ett brinnande intresse för naturvetenskapliga ämnen - och valet var givet!

Sandra Abremark

Pluggar: Civilingenjörsprogrammet i 
Industriell ekonomi

Studieort: Sundsvall

Studieår: 2012-2017

– Jag studerade det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet, och efter examen var jag helt säker på att jag ville plugga en utbildning som kombinerar teknik och naturvetenskap med ekonomi och management, säger Sandra Abremark som berättar att civilingenjörsprogrammet ger en teknisk bas och en förståelse för organisations- och ekonomifrågor genom många av de projekt som erbjuds i programmet.

Varför Mittuniversitetet?

Den främsta anledningen var närheten, att Sundsvall är min hemstad och jag inte riktigt var redo att flytta härifrån. Vilket visade sig vara ett bra val! Jag trivs väldigt bra med utbildningen och går i en klass där alla hjälper och stöttar varandra. Periodvis har vi väldigt intensivt tempo, men tillsammans med mina studiekamrater så går det bra.

Hur trivs du med studierna?

Jag trivs väldigt bra! På campus Sundsvall finns väldigt fina lokaler, och familjär stämning. Det är bra kontakt med engagerade lärare och elever vilket är viktiga faktorer till ett lyckat resultat i studierna.

Vad tycker du om studentlivet och Sundsvall?

Här finns ett bra studentliv för de som är engagerade med ett kårhus som anordnar aktiviteter samt sittningar med jämna mellanrum.

Ditt råd till de som är på gång att söka utbildning?

Mitt råd är att ta reda på vilka typer av kurser du är intresserad av och därifrån välja den utbildning som passar dig bäst. Jag tror att ju fler kurser som du känner dig intresserad av och som känns roliga desto lättare blir studierna.