- Ett trevligt och familjärt universitet med bra kontakt mellan lärare och studenter

Sara Vickman

Studieår: 2008 - 2013

Studieort: Sundsvall

Program: Civilingenjör med inriktning Industriell ekonomi

Varför valde du just den utbildningen?

Jag valde att läsa industriell ekonomi eftersom utbildningen innehåller både teknik och managementkurser. Jag ville ha en bred grund som skulle ge mig möjlighet till olika karriärvägar efter utbildningen. Denna utbildning gav mig även möjlighet att känna på olika ämnesområden och hitta vad som passar mig.

Hur var det att plugga programmet ifråga?

Jag trivdes bra med livet som student som innebär mycket frihet samtidigt som det är ett stort eget ansvar. Själva utbildningen var, precis som jag trodde innan, varierad. Jag gillar variation så detta passade mig bra.

Har din utbildning fört in dig på andra yrkesvägar än du tänkte innan? 

Att jag idag skulle jobba som IT-konsult, det trodde jag inte innan jag började plugga. Utbildningen gav mig möjlighet att lära mig mer inom detta område och se vilka möjligheter som fanns på arbetsmarknaden.

Vad gör du idag?

Jag har nu jobbat i 1,5 år som IT-konsult på Dewire. Som konsult har jag fått möjlighet att arbeta med olika system och i olika projekt, vilket gör att det sällan är tråkigt på jobbet. Jag har till exempel jobbat en del med projektledning, systemförvaltning, testning och systemkartläggning.

Hur kom det sig att du valde Mittuniversitetet?

Jag valde att läsa på Mittuniversitetet för att jag nyligen flyttat till Sundsvall då min pojkvän hade fått fast jobb här. Sedan hittade jag denna utbildning som passade mina intressen vilket gjorde att jag hade möjlighet att stanna kvar i staden.

Hur vad det att plugga vid Mittuniversitetet?

Det är ett trevligt och familjärt universitet med bra kontakt mellan lärare och studenter.

Ditt råd till den som är på gång att söka utbildning?

Fundera över vad som intresserar dig, för det är dessa ämnen som du också kommer ha lättast för att lära dig. Sedan tycker jag också att det är viktigt att fundera på vilka möjligheter som finns på arbetsmarknaden, efter utbildningen.