− Det är en nära och bra kontakt med lärare

Mårten Leanders

Hemort: Edsbyn, Hälsingland
Pluggar: Civilingenjör i teknisk design
Studieort: Sundsvall

Varför valde du att studera till civilingenjör i teknisk design?

Jag hade mitt sikte på en bred utbildning tidigt på gymnasiet, då jag studerade Entreprenörsprogrammet men utökade till alla kurser som krävdes för civilingenjör. Just inriktningen teknisk design kommer väl av mina privata intressen för nyskapande och teknik, så det kändes givet.

Hur är det att studera till civilingenjör?

Att studera till civilingenjör är rätt tidskrävande, det är inte för vem som helst. Men med mitt brinnande intresse för teknik så ser inte jag det som något problem. Det är samtidigt också viktigt att ha sitt på sidan av studierna så man får ladda om batterierna. 

Vad tycker du om Mittuniversitetet?

Mittuniversitetet har ett fräscht och trivsamt campus. Det är en nära och bra kontakt med lärare, vilket leder till att det inte är långt till hjälp om man behöver det. Sen är det små klasser vilket leder till god sammanhållning, även mellan kullarna. Det finns också gott om lokaler och resurser som underlättar skolarbetet avsevärt.

Vad tycker du om studentlivet och om Sundsvall?

Jag trivs med studentlivet, jag jobbade en period efter gymnasiet för att resa men insåg snabbt att jag saknade campuslivet på ett sätt. Det är en rolig livsstil som förhoppningsvis leder till en framtida karriär. Sundsvall som stad är en lagom stor stad, det krävs inte mycket för att ta sig runt. Annars är det en trivsam stad med trevligt folk och rikligt med möjligheter till fritidssysslor, oavsett intresse.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?

Jag kan se mig själv jobba för en konsultfirma eller någon form av produktutveckling för ett lätt varierande yrke. Men för att se det långsiktiga vill jag driva egen konsultfirma i framtiden. Men jag är långt ifrån klar med mina val i livet.