Teknisk fysik - För dig som gillar att lösa svåra problem

Bara fantasin sätter gränser för framtidens teknik, och du kan vara med att utveckla den. Under utbildningen till civilingenjör i teknisk fysik får du lära dig avancerade metoder för att lösa problem.

Nicklas Blomquist

Ålder: 30 år

Studieort: Sundsvall

Studerade: Civilingenjör i teknisk fysik, inriktning nanoteknik

Niklas Blomquist är en av studenterna som studerat Mittuniversitetets utbildning Civilingenjör med inriktning teknisk fysik.

Varför valde du Mittuniversitetet?

Det är ett litet universitet med närhet till lärarna och en lite klass, vilket passade mig perfekt eftersom jag var lite blyg på den tiden och tyckte att det kändes bekvämare när vi inte var så många. Det blir lättare att ha en rak och öppen dialog då och ställa frågor. Dessutom bodde jag i Sundsvall så det passade mig.

Hur upplevde du studietiden?

Superbra! Lärarna var jättebra och lätta att ha att göra med. Eftersom det är ett ganska litet universitet så är organisationen plattare och relationerna kamratligare än på de större universiteten, där det kan vara svårare att få kontakt med lärarna. Stundetlivet var också bra. Jag trivdes faktiskt så bra att jag blev kvar efter examen. Nu är jag inne på mitt sista år som doktorand, jag ska disputera i mars.

Vad handlar din forskning om?

Det är en fortsättning på mitt ex-jobb då jag gjorde pappersbaserade superkondensatorer, alltså en elektrisk energilagring, en batteriteknik, helt enkelt. Nu gör jag egentligen samma sak, vidareutvecklar miljövänliga tekniker i storskalig form. Läs mer om Nicklas forskning och hur han kombinerar det med sitt intresse för motorsport!

Några ord på vägen till dem som funderar på att plugga teknisk fysik?

Det är en väldigt bra utbildning för de som är intresserade av teknik och fysik. Dessutom är den inte så nischad utan väldigt bred så man kan välja på många olika jobb efteråt. Mittuniversitetet har dessutom en väldigt nära koppling till industrin vilket gör att man kan få jobba med en massa spännande projektarbeten.

Sidan uppdaterades 2021-11-29