Det blev inte som han tänkt sig - men det blev rätt!

Att Simon Kilman från Motala skulle läsa teknisk fysik var han helt säker på. Däremot ville han gärna läsa på ett universitet nära hemma. Så blev det inte, han anmälde sig sent och det var enbart i Sundsvall som det fanns plats på civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik.

Simon Kilman

Ålder: 22 år

Födelseort: Motala

Studerar: Civilingenjör Teknisk Fysik år 3

Haha, det låter ju lite konstigt att jag inte riktigt valde Mittuniversitetet och Sundsvall i första hand, men det är ju bara för att det är längre hemifrån än vad jag tänkte mig. Jag trivs jättebra här, det är en bra skola.

22-årige Simon Kilman har alltid varit intresserad av teknik och fysik. Det är mycket han gillar inom området; astrofysik, materialteknik och elektronik för att tala om några ämnen. Därför var valet av utbildning lätt.

- Det finns så mycket att välja mellan och utbildningen är så bred. Och om man byter intresse under tiden så finns det många olika alternativ. Programmering till exempel, det var jag inte intresserad av innan men är det nu efter att vi läst det i utbildningen.

Han är nu inne på år tre av fem. Alltså finns det tid att fundera på en framtida yrkeskarriär efter studierna, men han är redan inne på att fortsätta inom universitetsvärlden.

Jag vill nog doktorera, och kanske jobba på något labb inom universitetet. Jag gillar forskning så jag kanske fortsätter med det.

Och Sundsvall då? Kan han tänka sig att stanna kvar, trots avståndet hemifrån? Efter kandidatexamen finns möjligheten att läsa sin master vid ett annat universitet, och Simon har funderat på förstahandsvalet Linköping.

- Men jag är osäker. Jag trivs så bra här. Lärarna är bra, jag gillar de andra studenterna, jag gillar skolan. Det är bra här.

Läs mer om programmet Civilingenjör i teknisk fysik här!

Sidan uppdaterades 2022-07-11