Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson jobbar som nätanslutningsingenjör på Sundsvall Elnät. Han trivs bra och tycker sig ha goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Sebastian Eriksson

Bor i:  Sundsvall
Pluggade:  Elkraftingenjör
Studieort: Sundsvall
Studieår: 2011-2014

Varför valde du att plugga Elkraftsingenjör?
Jag tyckte att Elkraft verkade intressant eftersom det är en så viktig del i vårt moderna samhälle. Inom elkraften finns det så många områden att utveckla och fördjupa sig inom samt att ämnet är lagomt komplext.  

Hur var det att plugga programmet?
Det var roligt och flöt på relativt bra men bitvis var det lite tufft med många sena studiekvällar och helger, det vägdes dock upp av goda studie- och klasskamrater.

Vad gör du idag?
Sedan den 1 juli 2014 arbetar jag som nätanslutningsingenjör på Sundsvall Elnät. Jag trivs bra där, har roliga och varierande arbetsuppgifter, trevliga medarbetare och goda personliga utvecklingsmöjligheter. Elkraftbranschen bjuder på oändliga utvecklingsmöjligheter och man kan välja att arbeta brett eller nischa sig inom ett område. De närmsta åren kommer den dessutom att ha stora rekryteringsbehov.

Vad tyckte du om att studera vid Mittuniversitetet?
Det är ett litet och trevligt universitet där man enkelt knyter kontakter med både lärare och studenter.

Berätta om ditt examensarbete – vad gjorde du?
Jag behandlade elkvalitet för elbilsladdare, med andra ord kan man säga att jag tog reda på hur mycket dessa påverkar befintligt elnät och hur enkelt dessa kan integreras i elnätet.

Hur fungerade arbetslivsanknytningen på utbildningen?
Arbetslivsanknytningen ökade med tiden i utbildningen, det var enkelt att få kontakt med branschpersoner samt sommar- och exjobb.

Har du något råd till blivande studenter?
Om du vill vara med och påverka framtidens elproduktion/konsumtion mot en hållbar utveckling så är elkraftbranschen något för dig.