Håkan Bergman vill bli energiingenjör, vägen dit gick via Basåret

Håkan Bergman

Studerar: Energiingenjör på Mittuniversitetet (distans)
Studerade tidigare: Basåret Mittuniversitetet(distans)

Jag anser att nyckeln till att klara klimatkrisen finns inom energisektorn, därför känns det inspirerande att läsa en så viktig inriktning.

Vem är du?  

Jag heter Håkan Bergman, är 38 år och bor i Härnösand. Jag är stolt pappa till fyra flickor och för ett par år sedan valde jag att byta spår i livet. För närvarande läser jag andra året på Energiingenjörsprogrammet. 

Berätta om din väg till Mittuniversitetet!  

Jag har alltid haft ett intresse för teknik och naturvetenskap och hade sedan länge funderat på att läsa vidare. Valet föll till slut på att läsa till Energiingenjör på distans, detta för att bättre kunna kombinera studier med familjelivet och kunna vara flexibel i mina studier. Eftersom jag inte hade behörighet till utbildningen sökte jag in till Basåret istället för att läsa enstaka kurser. 

Varför valde du Mittuniversitetet och programmet Basåret?  

Jag valde Mittuniversitetet eftersom planen var att också läsa till Energiingenjör där och basåret gav platsgaranti. Det visade sig senare bli ett mycket bra val!

 Visste du att du ville plugga vidare efter Basåret? 

Målet var tydligt redan innan basåret, vilket jag tror är en fördel. Det kan då vara lättare att hålla motivationen uppe under tyngre perioder. 

Vad fick dig att söka vidare till Energiingenjör? 

Jag valde att läsa till Energiingenjör eftersom mina tidigare arbetslivserfarenheter och intressen utgör en bra grund för denna inriktning. Dessutom anser jag att nyckeln till att klara klimatkrisen finns inom energisektorn, därför känns det inspirerande att läsa en så viktig inriktning. 

Vad är det bästa med utbildningen?  

Det bästa med energiingenjörsprogrammet tycker jag är vårt anrika och unika energilab i Härnösand, där vi kan utföra fullskaliga experiment! 

Har du några råd till den som ska söka utbildning? 

Välj Mittuniversitet! Ett ord som jag tycker beskriver Mittuniversitetet bra är tillgänglighet. Bostadsgaranti, många distansutbildningar och en närhet mellan studenter och lärare som jag tror kan vara svårare att uppnå på större universitet. En bonus är ju också att campusmiljöerna är fantastiskt fina! 

 

Läs mer om programmet Energiingenjör här!

 

Läs fler intervjuer med våra studenter!

Linda Eriksson fick jobb som hållbarhetskonsult direkt efter sin examen, tack vare sitt examensarbete